Válási mediáció

Boldogan válni nem lehet, de szépen igen. 

Ebben az élethelyzetben a feleknek sokszor nehéz egymással kommunkálni, általában úgy érzik a felek, hogy az elképzeléseik között akkora szakadék tátong, amit nem is lehet áthidalni.

Azonban a helyzet az, hogy amennyiben a bíróság előtt kezdik el egymást támadni, azzal mindkét fél és az érintett gyermekek élete is nehezebbé válik, és a szituáció sokkal lassabban fog megoldódni. 

A mediátor feladata, hogy megfelelő kérdésekkel tereli a feleket abba az irányba, hogy saját maguk találjanak egy olyan megoldást a vitás pontokban, amelyet mindketten jószívvel el tudnak fogadni. Ezzel a válással járó új élethelyzethez mindkét fél és a gyermekek is könnyebben tudnak alkalmazkodni.  

Vélményem szerint a mediáció, mivel egy gyorsabb, könnyebben elérhető, rugalmasabb folyamat a bírósági pernél, így minden fél számára sokkal kevésbé megterhelő, mint egy hosszadalmas, költséges, stresszes bírósági per.  Az esélyt mindenképp érdemes megadni a helyzet békés úton történő rendezésére. 

A mediációs eljárásban elérhető, hogy ne egy idegen harmadik fél (a bíró) döntsön az érintettek életéről, hanem maguk az ügyfelek, ebben a mediátor segíti őket. 

A mediációs folyamatban elért egyezséget ügyvédi ellenjegyzett okiratba foglalom, kérésükre a bíróságra beadandó keresetlevelet előkészítem, így az általam előkészített "csomagot" kell az illetékes  bíróság részére elpostáznia a feleknek, ahol a bíró az egyezséget jováhagyja és a házasságot felbontja.  

További információért forduljon hozzám bizalommal.